Comunicat de presă – Cultura Verde în Sezonul Aurit

ByOana Ungureanu

Comunicat de presă – Cultura Verde în Sezonul Aurit

Comunicat de presă
21 Septembrie 2018

Cultura Verde în Sezonul Aurit

Cu ocazia venirii toamnei, așa-zisului  ”Sezon aurit”,  voluntarii SEV și locali ai Curbei de Cultură au organizat un eveniment intercultural ce a avut ca scop îmbogățirea cunoștințelor participanților când vine vorba de alte culturi și țări, cu precădere despre legătura acestora cu natura și această cultură verde. Desfășurat la Centrul Cultural din Izvoarele, evenimentul a oferit oportunitatea de a afla lucruri noi prin ascultare de prezentări, participare interactivă și comunicare cu cei prezenți, precum și oportunitatea de delectare cu mâncăruri străine diverse preparate în casă chiar de voluntarii internaționali.


Aici și aici video-uri de promovare a evenimentului 🙂

Voluntarii SEV și-au prezentat în diverse moduri realitățile țărilor, fie prin prezentări power-point, povești cu tâlc sau jocuri interactive, cultura țărilor lor și relația acestora cu natura demonstrându-se a fi foarte interesante și în multe privințe foarte diferite atât de noi cât și între ele, dar și asemănătoare în anumite privințe de asemenea.
Având în vedere că acest eveniment a fost despre lucruri precum Protecția Pădurilor în Germania și Activism de Mediu în Franța, am avut o taxă de intrare sub forma articolelor reciclabile, articole ce erau apoi aruncate la tomberoanele speciale (sub îndrumare când era nevoie, desigur). Unii participanți au fost așa entuziasmați încât s-au dus și au cules sticle de plastic din tot satul pentru eveniment, așa multe că ar fi putut să dea taxă de intrare pentru încă o tură de participanți – bravo pentru entuziasmul ecologic! 🙂 Mulțumim voluntarilor internaționali Tim, Raimo, Thibaut, Baptiste, Milena, Robert pentru tot efortul depus la organizarea și facilitarea evenimentului, precum și tuturor voluntarilor locali care au venit în număr mare și au ajutat cu de toate de la traduceri la pregătire și curățenie, și nu în ultimul rând mulțumim lui Kristina pentru coordonare și ajutor.

(vizualizați mai multe aici).

———————————————————————————————————————

Curba de Cultură este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit, dedicată învăţării nonformale, culturii şi oportunităţilor de participare ale tinerilor din mediul rural din România. Scopul asociaţiei este de a revitaliza mediul rural din România. Misiunea Curbei de Cultură este să contribuie la dezvoltarea adolescenţilor şi tinerilor ca parte integrantă din comunităţile în care trăiesc, folosind educaţia nonformală ca sistem complementar sistemului formal de educaţie.

Pentru orice informație sau dacă vreți să aflați mai multe despre activitatea noastră ne găsiți pe următoarele canale:

Social media:

Websites:               www.curbadecultura.ro
http://evs.curbadecultura.ro/
Facebook pages:    https://www.facebook.com/Curba-de-Cultur%C4%83-153846781406285/
https://www.facebook.com/evswcurbadecultura/
Instagram:            https://www.instagram.com/curbadecultura/

 

About the author

Oana Ungureanu

I consider myself to be an activist and an adventurous and ampathic person. I study anthropology, while also being interested in whatever counts as social sciences, and in my free time I play video games or work on personal projects. /// Mă consider a fi un activist și o persoană aventuroasă și empatică. Studiez antropologia, fiind însă interesată de orice înseamnă științe sociale, iar în timpul liber mă joc jocuri video sau lucreaz la diverse proiecte personale.

Leave a Reply