Descoperirea Sloveniei prin voluntariat!

ByCarla Duatis

Descoperirea Sloveniei prin voluntariat!

Salut tuturor,

Eu sunt Iulia, am 24 de ani şi acum două luni a început experienţa mea ca voluntar ESC în Slovenia, mai exact în Skofja Loka un orăşel înconjurat de munţi şi oameni foarte primitori. Fac parte dintr-un proiect educativ unde lucrăm cu copii cu diferite dizabilităţi, facem sport, gătim împreună, ieşim la plimbare prin pădure, facem activităţi manuale, învăţăm engleză şi ne bucurăm învăţând lucruri noi în fiecare zi.

Experienţa mea ca voluntar este mult mai diversificată, pe lângă proiectul educativ cu copii, mă bucur de timpul liber împreună cu colegii mei; mergem în excursii, în fiecare săptămână descoperim locuri noi, savurăm mâncarea tradiţională, învăţăm limba slovenă, gătim împreună, facem sport şi acum că iarna se apropie ne îngrămădim toţi în casă să bem un ceai cald şi să jucăm cărţi, şah sau să învăţăm despre cultura, limba şi ţara din care provenim fiecare dintre noi.

Slovenia e o ţară mica, cu doar 2 milioane de locuitori dar de o frumuseţe imensă. Printre excursiile pe care le-am făcut până acum aș menționa Lacul Bled, am reuşit să mergem pe la sfârşitul lui septembrie şi am fost recompensaţi cu apă destul de caldă plus un peisaj de început de toamnă impresionant de frumos. Recomand cu drag şi Piran, un orăşel situat la litoral, unde ai impresia că te afli în Italia. Pe lângă aceste excursii facem plimbări prin pădure şi ne bucurăm de aer curat şi noi prietenii.

Proiectul are o durată de 11 luni şi aştept cu nerăbdare să acumulez noi experienţe şi învăţături în lunile care urmează. Un stagiu de voluntariat nu are decât să ne schimbe în MAI BINE ca persoane deci încurajez pe orice tânar şi nu doar, să aiba curajul de a se implica fie într-un proiect local, fie în străinătate. La final tot ceea ce oferim se întoarce la noi.

About the author

Carla Duatis

1 Comment so far

Un stagiu de voluntariat poate schimba perspective | Volunteering with Curba de CulturaPosted on1:55 pm - Sep 20, 2022

[…] se poate doar trăi și experimenta pe propria piele. Și tocmai acest lucru l-au făcut Iulia în Slovenia și Vlad în […]

Leave a Reply