Comunicat de presă – Distracție sub soare! / Fun under the sun!

ByOana Ungureanu

Comunicat de presă – Distracție sub soare! / Fun under the sun!

Comunicat de presă
03 August 2018

Distracție sub soare! / Fun under the sun!

Cu toate că e o vară frumoasă și însorită, unii s-au plictisit în vacanță, așa că voluntarii SEV și locali ai Curbei de Cultură au organizat un eveniment ce a implicat jocuri și activități ce au implicat balans, viteză, lucru în echipă și multă distracție!  Desfășurat pe terenul de sport de la Școala Gimnazială din Homorâciu,  evenimentul a avut ca obiective să mențină copiii și tinerii din comunitatea rurală activi și să le ofere un timp de relaxare de calitate.  De asemenea o altă țintă a fost introducerea unor jocuri noi și mai elaborate ce implică ceva mai multă pregătire, printr-o sesiune mai lungă dorindu-se și îmbunătățirea legăturilor dintre toți cei prezenți.

Evenimentul desfășurat pe data de 3 August  începând cu ora 14 a implicat o serie de jocuri complexe și distractive ce au implicat multă pregătire din partea volunatarilor și perseverență din partea participanților. Printre activitățile și jocurile de la eveniment putem enumera: horse ride și 3D twister, dodge ball, cursa cu cartofi, au fost workshopuri pentru  chinga și mingi de jonglat, apoi jocuri de “prinde eșarfa”, cursă cu roaba în iarbă, “tic tac boom”, “rață rață gâscă”. Cozo a explicat jocurile  și apoi unii dintre copii au repetat regulile pentru a se asigura că toată lumea a înțeles! În pause o parte din copii au vrut să joace fotbal cu Baptiste și Dănuț, în timp ce alții au încercat chinga și jonglatul din nou, iar alții și-au făcut de lucru cu aparatul foto al Curbei cu ajutorul lui Estelle. Deși a fost o zi lungă, toată lumea a părut să se simptă foarte bine!

Mulțumim echipei de organizare formată din voluntarii internaționali Thibaut și Baptiste, precum și ajutoarelor lor, Laura, Robert și Milena. Mulțumim și lui Estelle pentru facilitare și voluntarilor locali Cozo, Claudiu Ioan Burtel, Danut Negoita pentru traducere și ajutor.

 

          

 

         

————————————————————————————————————————————————

Curba de Cultură este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit, dedicată învăţării nonformale, culturii şi oportunităţilor de participare ale tinerilor din mediul rural din România. Scopul asociaţiei este de a revitaliza mediul rural din România. Misiunea Curbei de Cultură este să contribuie la dezvoltarea adolescenţilor şi tinerilor ca parte integrantă din comunităţile în care trăiesc, folosind educaţia nonformală ca sistem complementar sistemului formal de educaţie.

Pentru orice informație sau dacă vreți să aflați mai multe despre activitatea noastră ne găsiți pe următoarele canale:

Social media:

Websites:                www.curbadecultura.ro
                                  http://evs.curbadecultura.ro/
Facebook pages:    https://www.facebook.com/Curba-de-Cultur%C4%83-153846781406285/
                                  https://www.facebook.com/evswcurbadecultura/
Instagram:             https://www.instagram.com/curbadecultura/

 

About the author

Oana Ungureanu

I consider myself to be an activist and an adventurous and ampathic person. I study anthropology, while also being interested in whatever counts as social sciences, and in my free time I play video games or work on personal projects. /// Mă consider a fi un activist și o persoană aventuroasă și empatică. Studiez antropologia, fiind însă interesată de orice înseamnă științe sociale, iar în timpul liber mă joc jocuri video sau lucreaz la diverse proiecte personale.

Leave a Reply