Germania ne cheamă!

ByCarla Duatis

Germania ne cheamă!

Partenerul nostru, Kreisjugendwerk der AWO Karlsruhe-Stadt din Karlsruhe, Germania, caută 6 voluntari internaționali pentru a sprijini activitățile zilnice cu copii de la 1 la 6 ani în diferite centre din oraș.

“Kita am Haydnplatz” este un centru de zi bilingv (germană/franceză) situat în partea de vest a centrului orașului Karlsruhe. Centrul primește copii cu vârste între 1 și 6 ani între orele 07.00 și 17.30 pentru 61 de copii.

“Kita Monelli” este situat în apropiere de centrul orașului Karlsruhe. Centrul de zi oferă o zi întreagă de îngrijire a copiilor de la 06.30 la 17. 00 pentru 40 de copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani. Principalul obiectiv al centrului de zi este conceptul intercultural și educația interculturală.

“Kita Polyglott” este un centru de zi bilingv situat în apropierea pădurii din Karlsruhe. Grădinița oferă servicii de îngrijire a copiilor pe toată durata zilei, de la ora 7.00 la 17.00. 30 pentru 40 de copii cu vârste cuprinse între 2 luni și 3,5 ani. Principalul obiectiv al centrului de zi este educația bilingvă: Centrul găzduiește două grupe bilingve germană/engleză și două grupe germană/franceză.

“Kita SieKids Villa Pusteblume” este un centru de zi bilingv (germană/franceză) situat în apropierea centrului orașului Karlsruhe. Centrul oferă o zi întreagă de îngrijire a copiilor, de la ora 7.00 la 17.30, pentru 83 de copii repartizați în 6 grupe, separate pe vârste (de la 6 luni la 6 ani). Oferim un prânz zilnic și o gustare după-amiaza.

“Krone” este situat în centrul orașului Karlsruhe. Centrul oferă o zi întreagă de îngrijire a copiilor, de la 6.30 la 17.00, pentru aproximativ 50 de copii cu vârste cuprinse între 1 și 6 ani.

În toate centrele este oferit un program variat pentru copii. Pe lângă joaca împreună, copiii se pot experimenta jucându-se și lucrând cu arta și culorile, făcând sport, fiind curioși în experimente și științe naturale, jucând teatru sau făcând lucrări de artizanat. Copiii sunt întotdeauna însoțiți de educatori. Scopul principal este ca interesele copiilor să fie susținute de educatori și voluntari.

Organizația coordonatoare

Kreisjugendwerk (KJW) al AWO Karlsruhe-Stadt este departamentul non-profit pentru copii și tineret al AWO (Arbeiterwohlfahrt). În calitate de organizație independentă, KJW organizează activități de petrecere a timpului liber pentru copii și tineri cu vârste cuprinse între 6 și 20 de ani, educație extrașcolară și ateliere de lucru, precum și întâlniri interculturale și proiecte pentru tineri și tineri adulți cu vârste cuprinse între 15 și 27 de ani.

Organizațiile coordonatoare, împreună cu toți voluntarii europeni, organizează o serie de evenimente interculturale. În calitate de voluntar, vă veți gândi la organizarea unui eveniment intercultural legat de subiecte de incluziune și de schimb, cum ar fi prezentarea țării de origine, sau desfășurarea de activități culinare sau sportive împreună și multe altele.

Activități și cazare

Voluntarul va sprijini activitățile zilnice cu copiii, precum și activitățile speciale, cum ar fi sporturi, jocuri de rol, construcții și arte. În funcție de interesele proprii ale voluntarului, există posibilitatea de a face un proiect/atelier propriu, cum ar fi meșteșuguri, jocuri și alte activități.

De asemenea, voluntarul va ajuta la pregătirea micului dejun și a prânzului pentru copii și va sprijini activitățile de menaj. Voluntarul va lucra 34 de ore în kita.

În plus, el/ea trebuie să sprijine organizația coordonatoare cu activități interculturale, cum ar fi proiectul Livin’ Culture.

Voluntarul are la dispoziție 24 de zile de vacanță. Kita este închisă câteva săptămâni în decembrie și în august.

Voluntarul va fi cazat într-o casă împreună cu alți șase voluntari ESC.

Voluntarul primește un card pentru transportul în comun, astfel încât poate călători gratuit cu tramvaiul, trenul și autobuzul.

CERINȚE PENTRU UN VOLUNTAR EUROPEAN ÎN CADRUL ORGANIZAȚIEI

 – Să aibă cel puțin 18 ani

 – Permis de conducere (de preferat)

– Bune cunoștințe de limba engleză (înțelegere, vorbire, scriere, citire)

– Cunoștințe de bază de limba germană

– Experiență anterioară (inclusiv ca voluntar) cu copiii

– Aveți o organizație de trimitere acreditată (numărul PIC, numărul de acreditare, numele și persoanele de contact ale organizației de trimitere)

Dacă sunteți interesat de oricare dintre aceste proiecte, vă rugăm să vă trimiteți CV-ul și o scrisoare de motivație la sorin@curbadecultura.ro până la data de 15 mai.

About the author

Carla Duatis

Leave a Reply