Kalamata te așteaptă!

ByCarla Duatis

Kalamata te așteaptă!

Partenerii noștri din Grecia caută un voluntar care să aleagă între 2 proiecte diferite în Kalamata pentru un an!

Unul dintre proiecte este în colaborare cu Centrul KEFIAP și echitație terapeutică.

KEFIAP este un serviciu al spitalului din Kalamata, situat aproape de centrul orașului, unde, prin numeroase activități și terapii, acest centru îmbunătățește starea generală de sănătate și calitatea vieții adulților și adolescenților cu tulburări sau handicapuri fizice, mentale sau emoționale.

Echitația terapeutică se află puțin în afara orașului Kalamata, dar este ușor de accesat cu bicicleta sau cu autobuzul și este un program de reabilitare pentru copiii cu dizabilități fizice și mentale, în care calul este folosit ca mijloc terapeutic.

Scopul acestui proiect este de a ajuta activitatea centrului, de a lărgi orizonturile oamenilor cu noi activități și de a aduce dimensiunea europeană, colaborând în același timp cu ceilalți voluntari greci. Voluntarii vor deveni “valoarea adăugată” a proiectului. Aceștia vor oferi copiilor posibilitatea de a se simți parte a societății, de a se perfecționa și de a intra în contact cu noi culturi și limbi străine. Voluntarii vor fi invitați să lucreze cu copii, adolescenți și adulți cu afecțiuni neurologice, dificultăți psihologice și de învățare, autism etc.

Unele dintre principalele sarcini ale acestui proiect vor fi:

– Conștientizarea publicului cu privire la importanța centrului și la răspândirea de voluntariatului.

– Pregătirea de jocuri care să fie folosite în timp ce utilizatorii așteaptă în cafenea și îngrijirea acestui spațiu.

– Participarea la activitățile de ocupație creativă în timpul așteptării utilizatorilor înainte și după ședințele acestora

– Pregătirea, în colaborare cu un specialist și în funcție de fiecare persoană sau grup de persoane, sesiunea și jocurile de educație nonformală.

– Pregătirea și dresarea calului, precum și îngrijirea încălzirii acestuia, înainte de sesiune.

– Un anumit timp va trebui să fie consacrat îngrijirii calului și a echipamentului acestuia înainte și după sesiuni. În acest fel, voluntarul construiește un sentiment de încredere și siguranță față de cal.

– După încheierea sesiunii, voluntarii și dresorul vor ține un jurnal al progreselor copiilor, al dificultăților întâmpinate și al noilor obiective stabilite.

Mai multe informații aici: https://docdro.id/1k6iX5W

Celălalt proiect se numește GoodCause, care este o organizație cooperatistă socială grecească situată în centrul orașului Kalamata. Organizația este implicată în principal în proiecte de informatică care includ dezvoltarea de site-uri web, aplicații și reclame. Obiectivele sale principale sunt utilizarea tehnologiei moderne pentru a crește gradul de conștientizare socială pe teme precum îngrijirea animalelor, solidaritatea, grija față de mediu, incluziunea socială și sănătatea mintală și pentru a dezvolta soluții digitale pentru problemele societății actuale.

Scopul acestui proiect este de a întreține site-urile web, blogurile și alte mijloace de comunicare electronică ale organizației pentru a sprijini sensibilizarea publicului cu privire la problemele sociale.

Unele dintre sarcinile voluntarului vor fi:

– Administrarea și actualizarea site-ului de știri al organizației

– Asistarea în promovarea site-urilor web și a știrilor organizației

– Asistarea în administrarea profilurilor de social media ale organizației

– Asistarea în dezvoltarea de proiecte grafice

– Asistență în dezvoltarea site-urilor web

– Căutarea de parteneri pe care să îi includă în proiectele și site-urile web ale organizației

– Participare la unele dintre activitățile Centrului local de tineret

Se caută un voluntar cu:

– Interes pentru tehnologie și informatică

– Cunoștințe de dezvoltare web (se va oferi instruire, dar cel puțin un nivel de bază în ceea ce privește sistemele de gestionare a conținutului joomla și wordpress va fi foarte apreciat)

– Cunoștințe de design grafic

– Cunoștințe de editare multimedia (imagini, videoclipuri, etc.)

– Abilitatea de a lucra cu termene limită

– Dorința de a lua inițiative în ceea ce privește propunerea și dezvoltarea de noi proiecte

– Deschide să explorezi cultura SVE în Grecia!

În ceea ce privește cazarea, voluntarii sunt cazați în hostelul de tineret/casa de oaspeți, câte doi voluntari în fiecare cameră. Casele sunt complet echipate cu frigider, mașină de spălat, aspirator, sistem de încălzire, cuptor, farfurii, pahare, cearșafuri, pături, perne, prosoape etc.

Organizația oferă și lecții de limba greacă.

Mai multe informații aici: https://docdro.id/mxAz1QW

Dacă sunteți interesat de oricare dintre aceste proiecte, vă rugăm să vă trimiteți CV-ul și o scrisoare de motivație la sorin@curbadecultura.ro

About the author

Carla Duatis

Leave a Reply