Comunicat de presă – Porți Deschise la Curba de Cultură de Ziua Internațională a Tineretului

ByOana Ungureanu

Comunicat de presă – Porți Deschise la Curba de Cultură de Ziua Internațională a Tineretului

Comunicat de presă
12 August 2018

Porți Deschise la Curba de Cultură de Ziua Internațională a Tineretului

 

 

De Ziua Internațională a Tineretului Asociația Curba de Cultură și-a deschis larg porțile! Asociația împreună cu voluntarii ei SEV și locali a organizat un eveniment în care participanții au avut oportunitatea de a descopri lucruri minunate pe care le poți face, cariere la care nu s-ar fi gândit măcar, ori să petreacă timp cu voluntarii internaționali, și-au putut exprima talentele în fața publicului, au putut crea obiecte artizanale ori juca jocuri de societate în bibliotecă. A fost o zi lungă, plină, și cu câte ceva pentru fiecare!

 

Aici videoclipuri promoționale pentru eveniment 🙂

Toată echipa Curbei de Cultură a  muncit intens pentru a transforma grădina, mansarda, biblioteca și biroul în spații interactive pentru cei  mai bine de 70 de vizitatori ce au trecut pragul pragul asociației.  Peste 30 de cititori s-au bucurat de cărțile din cadrul Bibliotecii Vii ce și-au împărtășit poveștile despre modul în care și-au construit carierele. Toți cei care au venit în grădina Curbei au aflat despre programe de voluntariat, de studii, cursuri sau posibilități de a se dezvolta personal sau profesional, atât în cadrul țării cât și înafară. Documentarul  ‘Descoperind Izvoarele’ (Izvoarele Unveiled) din cadrul proiectului cu același nume  s-a bucurat de 3 serii de spectatori, iar la atelierul de lucru manual ”Do it yourself” au fost create nu doar cutii de bijuterii dar și obiecte decorative din lemn. Și cum după atâta muncă și atâtea activități  tuturor li s-a făcut foame, iar special pentru asta au fost pregătiți burgeri pentru a reface rezervele energetice!

Mulțumim voluntarilor internaționali pentru toată munca organizatorică și logistică depusă, mulțumim voluntarilor locali pentru sprijin, studenților de la antropologie pentru ajutor și nu în ultimul rând cărților vii. Toți cei ce au fost cu noi azi și au făcut ca totul să meargă bine: Tim, Kristīne, Adrianna, Anna, Milena, Baptiste, Raimo, Laura, Thibaut, Robert, Estelle, Kristina, Cosmin, Sorin, Mihai, Miruna, Raluca, Oana, Ion, Zenaida, Rareș, Oana, Vlad, Ana, Mihaela, Bianca, Dănuț, Maria-Alexandra, Laura, Beatrice, Cristina, Viviana, Sergiu, Simina, Alin, Calin, Mihai, Arabela, Robert. De asemenea, mulțumim Erasmus+RO și Federația VOLUM pentru materialele informative oferite pentru promovarea oportunităților pentru tineri.

(vizualizați mai multe aici).

 

 

 

——————————————————————————————————————————–
=== Acest eveniment este parte din activitățile proiectelor SEV: Building Youth Supportive Communities – Environment [2017-2-RO01-KA105-037748], Izvoarele Unveiled [2016-3-RO01-KA105-0335584] Active Youth in Rural Settings [2017-1-PL01-KA105-035693], Behind Borders [2017-2-BE05-002181], Voluntary Generation [2017-2-FR02-KA105-013326], Community Volunteers 18/19 [2018-1-LV02-KA125-002120], proiecte cofinanțate de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+ și implementate în România de Curba de Cultură. ===

 

Curba de Cultură este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit, dedicată învăţării nonformale, culturii şi oportunităţilor de participare ale tinerilor din mediul rural din România. Scopul asociaţiei este de a revitaliza mediul rural din România. Misiunea Curbei de Cultură este să contribuie la dezvoltarea adolescenţilor şi tinerilor ca parte integrantă din comunităţile în care trăiesc, folosind educaţia nonformală ca sistem complementar sistemului formal de educaţie.

Pentru orice informație sau dacă vreți să aflați mai multe despre activitatea noastră ne găsiți pe următoarele canale:

Social media:

Websites:                      www.curbadecultura.ro
                                    http://evs.curbadecultura.ro/
Facebook pages:      https://www.facebook.com/Curba-de-Cultur%C4%83-153846781406285/
                                    https://www.facebook.com/evswcurbadecultura/
Instagram:               https://www.instagram.com/curbadecultura/

 

 

About the author

Oana Ungureanu

I consider myself to be an activist and an adventurous and ampathic person. I study anthropology, while also being interested in whatever counts as social sciences, and in my free time I play video games or work on personal projects. /// Mă consider a fi un activist și o persoană aventuroasă și empatică. Studiez antropologia, fiind însă interesată de orice înseamnă științe sociale, iar în timpul liber mă joc jocuri video sau lucreaz la diverse proiecte personale.

Leave a Reply