Comunicat de presă – DIY Recycling!

ByOana Ungureanu

Comunicat de presă – DIY Recycling!

Comunicat de presă
13 Iulie 2018

DIY Recycling!

Voluntarii SEV ai Curbei de Cultură au organizat, la mijloc de vară, primul dintr-o serie de ateliere ce invită tinerii să învețe moduri de a reutiliza lucruri care în mod obișnuit ar fi aruncate, să găsească un nou scop pentru lucruri ce deseori sunt văzute ca gunoaie. Participanții nu numai că au făurit obiectele, dar le-au și decorat după placul și imaginația lor!

Scopul activității a fost de a învăța copiii și tinerii în general, într-un mod distractive, despre importanța reciclării și a reutilizării prin crearea de obiecte noi. În cadrul acestui prim atelier de reciclare ”Do it yourself”, participanții au avut ocazia de a învăța cum să facă o pușculiță din sticle de plastic, un portofel din cartoane de lapte, sau o sticlă de apă refolosibilă.
Voluntarii au mai avut și alte numeroase idei și trucuri pe care au fost dornici să le împărtășească despre refolosirea obiectelor ce altfel ar ajunge la gunoi. Mulțumim voluntarilor internaționali Tim, Raimo, Milena și Kristīne pentru efortul depus la organizarea și facilitarea  atelierului. De asemenea mulțumiri special merg la voluntara locală Laura pentru ajutorul cu traducerea și nu numai.

              

———————————————————————————————————————

Curba de Cultură este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, dedicată învăţării nonformale, culturii şi oportunităţilor de participare ale tinerilor din mediul rural din România. Scopul asociaţiei este de a revitaliza mediul rural din România. Misiunea Curbei de Cultură este să contribuie la dezvoltarea adolescenţilor şi tinerilor ca parte integrantă din comunităţile în care trăiesc, folosind educaţia nonformală ca sistem complementar sistemului formal de educaţie.

Pentru orice informație sau dacă vreți să aflați mai multe despre activitatea noastră ne găsiți pe următoarele canale:

Social media:

Websites:                 www.curbadecultura.ro
                                  http://evs.curbadecultura.ro/
Facebook pages:    https://www.facebook.com/Curba-de-Cultur%C4%83-153846781406285/
                                  https://www.facebook.com/evswcurbadecultura/
Instagram:              https://www.instagram.com/curbadecultura/

About the author

Oana Ungureanu

I consider myself to be an activist and an adventurous and ampathic person. I study anthropology, while also being interested in whatever counts as social sciences, and in my free time I play video games or work on personal projects. /// Mă consider a fi un activist și o persoană aventuroasă și empatică. Studiez antropologia, fiind însă interesată de orice înseamnă științe sociale, iar în timpul liber mă joc jocuri video sau lucreaz la diverse proiecte personale.

Leave a Reply