Comunicat de presă – Lansare oficială a documentarului Izvoarele Unveiled în Ploiești

ByKristina

Comunicat de presă – Lansare oficială a documentarului Izvoarele Unveiled în Ploiești

Comunicat de presă
23 Mai 2018

Premiera oficială a filmul documentar creat în cadrul proiectului Izvoarele Unveiled, ce poartă același nume de altfel, precum și lansarea paginii web discoverizvoarele.ro au avut loc în Ploiești la data de 23 Mai 2018. Voluntarii SEV din cadrul Curba de Cultură au povestit despre munca din spatele materialelor audio-vizuale, despre ce a însemnat pentru ei viața în România timp de un an și despre cum au comunicat cu oamenii din comuna Izvoarele. După vizionare filmului și explorarea paginii web dedicate comunei Izvoarele, participanții s-au putut delecta cu bunătăți tradiționale din comună precum și cu  discuții interesante cu toată lumea prezentă despre cele vizionate.

Lansarea filmului documentar Izvoarele Unveiled s-a desfășurat în cadrul unui eveniment găzduit de partenerii noștri de la Biblioteca Județeană Nicolae Iorga din Palatul Culturii din Ploiești. Voluntarii au povestit despre munca din spatele documentarului, despre aventura în care au pornit acum un an de zile când au decis să vină în România și despre cum se face că familiile din comuna Izvoarele i-au primit cu căldură și entuziasm în casele lor. După vizionarea filmului și explorarea paginii web dedicate comunei Izvoarele, www.discoverizvoarele.ro, cei peste 50 de spectatori s-au putut delecta cu zacuscă făcută după o rețetă tradițională din comună și cu o limonadă cu mentă. Pe această cale mulțumim Biblioteca Judeteana Prahova pentru găzduire și sprijin organizatoric și promovare (cu mulțumiri speciale către Loredana și Roxana). Mulțumim voluntarilor noștri Beatrice și Diana pentru sprijin logistic, Laura pentru multitudinea de poze, Héloïse, Adrianna, Anna and Stefanie pentru catering și aranjare spațiu. Și nu în ultimul rând mulțumim lui Roman, Gabriel, Isabella and Alba pentru munca depusă și pentru rezultatele proiectului. Desigur mulțumim și tuturor celor ce au venit să ne susțină și să aibă rolul de spectatori.

(vizualizați mai multe detalii despre eveniment pe facebook: aici și/sau pe Instagram aici și aici).

Resurse pe Izvoarele Unveiled (Descoperă Izvoarele):

Film documentar:    https://tinyurl.com/y94ygdnp
Website:                  http://discoverizvoarele.ro/
Monografie:            https://tinyurl.com/yapor72s

 

About the author

Kristina administrator

Yes, I have a Romanian name, but you write it with K. Very similar, with a tiny difference, just like I found Romania comparing to my home country, Slovenia. I could say that I just had a year of honeymoon – well a honey-year, then – with Romania. After coming here to do volunteering in the capital, I accidentally fell in love with its countryside, which is going to keep me here a little longer, trying to be of some help to Curba de Cultură’s mission.

Leave a Reply