Comunicat de presă – Bibilotecă Vie cu Povești de voluntariat

BySorin Berbecar

Comunicat de presă – Bibilotecă Vie cu Povești de voluntariat

06 Decembrie 2017

5 Decembrie marchează Ziua Internațională a Voluntarilor, iar cu această ocazie Asociația Curba de Cultură alături de voluntarii SEV din cadrul proiectului Izvoarele Unveiled și voluntari locali au organizat o Bibliotecă Vie la Art Pub în Vălenii de Munte. Scopul acestei activități a fost aceea de a facilita un dialog între voluntari și cei ce au vrut să le afle poveștile, experiențele și aventurile, toate într-un cadru relaxat și confortabil.

În timp ce au savurat un ceai ori o cafea cititorii au putut afla povești de voluntariat din Cehia, Spania, Italia, Franța, Belgia, Liechtenstein, Croația ori România. Au fost patru ore de experiențe și aventuri împărtășite. Curba de Cultură mulțumește pe această cale cititorilor care au trecut pragul bibliotecii, voluntarilor organizatori cât și celor dispuși să își deschidă sufletul și să își spună poveștile. De asemenea mulțumim gazdelor noastre pentru al doilea an consecutiv, Art Pub. Iar de vreți să vedeți cum a ieșit totul ieri, avem și cîteva mărturii fotografice – mulțumim Laura și Estelle!

Proiectul Izvoarele Unveiled are ca scop documentarea stilului de viață autohton și promovarea acestuia. De ce cu voluntari străini? Deoarece ne dorim ca această promovare a comunității să aibă loc și la nivel internațional, iar pentru acest lucru o perspectivă străină a fost necesară. În plus tinerii străini implicați oferă și un model de urmat tinerilor din comunitate în ceea ce privește implicarea civică și spiritul de inițiată, acești tineri fiind absolvenți de liceu sau facultate, aflați ca și tinerii din comunitate în căutarea unui drum de urmat în viață și dornici de a deprinde o serie de abilități și cunoștințe.

(vizualizați mai multe aici).

About the author

Sorin Berbecar administrator

More about me, what I do and what I like here: https://sorinberbecar.wordpress.com/