Care-i treaba cu SEV-ul?

Byadmin

Care-i treaba cu SEV-ul?

aiccsevsDupă cum spuneam în articolul anterior Asociația Curba de Cultură a început să găzduiască voluntari SEV (EVS în engleză – European Voluntary Service), iar Sophie este prima voluntară sosită aici la începutul lunii mai. Iar acum mă veți întreba ce înseamnă mai exact SEV.

Ei bine, Serviciul European de Voluntariat reprezintă cea mai bună și mai la îndemână modalitate pentru tineri de a învăța, ajuta și călători într-o altă țară. De ce e cea mai bună modalitate? Pentru ca vine cu o multitudine de avantaje:

  • ai ocazia de a trăi independent și de a vedea cât de bine te descurci
  • ai ocazia de a pune în aplicare ideile propriu și primești și ajutor pentru asta
  • ai ocazia de a socializa cu oameni pe care altfel nici nu te gândeai că i-ai putea întâlni
  • ai ocazia de a învăța în toate modurile posibile, prin ceea ce muncești, prin călătorii pe care le faci, prin oamenii cu care îți petreci timpul și prin simplul fapt de a locui altundeva decât acasă cu părinții.

În plus nu trebuie să plătești cazare, facturi, transport local ori să te îngrijorezi cu ce vei face cumpărături, deoarece toate acestea sunt deja prevăzute în proiect. Ba mai mult primești banii de transport înapoi, ai cursuri pentru limba țării în care vei fi voluntar, ai o asigurare medicală completă și mai primești chiar și niște bani de buzunar.

Ce mai aștepți? Caută acum proiectul care ți se potrivește cel mai bine și aplică!

About the author

admin administrator

Leave a Reply