I’m María, from a small city in the south of Spain called Murcia. I have been living abroad for the last few years of my life, mainly in Athens and Lisbon. My passions are food, cooking, taking care of plants, photography and travelling. I studied Artistic Photography and I love documenting my daily life and the people I have around me, or that I meet along the way. I have travelled a lot around Europe, and a bit outside of it. My favorite region to travel would be the Balkans and my favorite country, to travel to is Turkey.
Regarding my passion for food and cooking, I have a family who are great cooks, so I have always loved to see them cooking and learning from them. Also, I love researching recipes from all over the world and try to replicate them. And of course while travelling, I always make sure to learn about the cuisine of the country I’m at, try everything and going to the local markets which for me is the best way to learn about a country’s cuisine. By far my favorite food to cook and eat is Paella.
Sunt María, dintr-un mic oraș din sudul Spaniei, Murcia. În ultimii ani am locuit în străinătate, în Atena și Lisabona. Pasiunile mele sunt mâncarea, plantele, fotografia și călătoritul. Am studiat fotografie artistică și îmi place să-mi documentez viața de zi cu zi și oamenii din jurul meu sau pe care îi întâlnesc. Am călătorit mult prin Europa, dar și puțin în afara ei. În plus, iubesc Balcanii și una dintre țările în care îmi place cel mai mult să călătoresc este Turcia.
În ceea ce privește pasiunea mea pentru mâncare și gătit, membrii familiei mele gătesc foarte bine, așa că întotdeauna mi-a plăcut să îi văd gătind și să învăț de la ei. De asemenea, îmi place să studiez rețete din toată lumea și să încerc să le reproduc. Și, bineînțeles, când călătoresc, mă asigur întotdeauna că învăț despre bucătăria țării în care mă aflu, încerc totul și merg în piețele locale, care pentru mine este cea mai bună modalitate de a învăța despre bucătăria unei țări. De departe, mâncarea mea preferată de gătit și mâncat este Paella.
About the author