Over the last couple weeks, I have started to make bread for my housemates and me, and it has become quiet a succes. Normally I don’t like baking or cooking, but for me there is nothing better than new baked bread.
The recipe is quite simple. You just need 8 ingrediens:
– 7 gram of dry yeast ( what normally commensurate to 1 pack of dry yeast)
– 5 dl and 40 cl hot water ( around 40 degrees)
– 3 spoonful sugar
– 1 teaspoon fine salt
– 2 spoonful oil ( sunflower or olive)
– Around 1 kilo of flour
– 1 egg
– Optional : 150 gram of fine oat
Procedure:
– Dissolve the dry yeast in the hot water in a bowl.
– Add the sugar, salt and oil
– Add flour until the dough is not sticky and not stuck to your hands.
– You can optional take the bread out on the table, to knead it better.
– Put it back in the bowl with a little oil in the bottom
– Let it rest in a warm and dry place, for at least 1 hour and 30 minutes
– Turn on the oven ( we have gas, so i have no idea how hot it is, but around 190 degrees)
– When its done resting divide it in 2 bread, and put them on a separate baking tray, and brush it with a beaten egg
– Put it in the oven, until it golden on the top.
And tada you should have 2 beautiful bread.
În ultimele două săptămâni, am început să pregătesc pâine pentru colegii cu care stau și pentru mine și a devenit un adevărat succes. În mod normal, nu-mi place să coc sau să gătesc, dar pentru mine nu este nimic mai bun decât pâinea nouă coaptă.
Rețeta este destul de simplă. Ai nevoie doar de 8 ingrediente:
– 7 grame de drojdie uscată (ceea ce este în mod normal proporțional cu 1 pachet de drojdie uscată)- 5 dl și 40 cl de apă fierbinte (aproximativ 40 de grade)
– 3 linguri de zahăr
– 1 linguriță de sare fină
– 2 linguri de ulei (floarea soarelui sau măsline)
– Aproximativ 1 kg de făină
– 1 ou
– Opțional: 150 de grame de ovăz fin
Procedură:
– Se dizolvă drojdia uscată în apa fierbinte într-un vas.
– Adăugați zahărul, sarea și uleiul
– Adăugați făină până când aluatul nu este lipicios și nu este lipit de mâini.
– Puteți scoate opțional pâinea pe masă, pentru a o frământa mai bine.
– Puneți-o înapoi în castron cu puțin ulei
– Lăsați-o într-un loc cald și uscat, timp de cel puțin 1 oră și 30 de minute
– Porniți cuptorul (avem gaze, așa că habar nu am cât de fierbinte este, dar pe la 190 grade)
– După aceea, împărțiți-o în 2 pâini și puneți-le pe o tavă separată de copt și periați-le cu un ou bătut.
– Puneți-le în cuptor, până se înroșesc deasupra.
Și tada ar trebui să ai 2 pâini frumoase.
About the author