Comunicare de presă – Lansare oficială a documentarului Izvoarele Unveiled la București

ByKristina

Comunicare de presă – Lansare oficială a documentarului Izvoarele Unveiled la București

Comunicat de presă
31 Mai 2018

Premiera oficială a filmul documentar creat în cadrul proiectului Izvoarele Unveiled (Descoperind Izvoarele) de la București, a avut loc la data de 31 Mai 2018. Voluntarii SEV din cadrul proiectului, cu sprijinul Curbei de Cultură au povestit despre munca pe care au depus-o în dezvoltarea acestui proiect și despre relațiile pe care și le-au format cu oamenii din  comuna Izvoarele pe fondul acestei cercetări. După vizionarea și prezentarea materialelor obținute din proiect, participanții la eveniment au stat să discute pe tema celor descoperite și să  cunoască mai bine oamenii din spatele muncii de un an de zile.

În ultima zi a lunii  am mai dus vestea despre satul nostru până la București. Găzduiți pe terasa Coffee Factory ne-am spus povestea. Pe lângă voluntarii noștri care au atras atenția asupra comunei Izvoarele prin munca lor, la o limonadă rece ni s-a alăturat și Claudia Câmpeanu conferențiar la Universitatea din București și totodată coordonatorul stagiului de practică de vara trecută de când abia pornisem la drum în acest proiect. Audienței formate din studenți, oameni de prin ONG-uri și instituții, voluntari, ori simpli clienți ai cafenelei i-am prezentat munca de un an de zile, informațiile și mai ales emoțiile adunate. Cum le-am prezentat? Sub forma documentarului, a cărților poștale și a monografiei culturale create în ultimele luni. Pe toate le puteți admira și voi pe pagina noastră www.discoverizvoarele.ro în secțiunile dedicate. Mulțumim voluntarilor pentru munca depusă la crearea materialelor și la realizarea evenimentului, mulțumim Claudia pentru cuvintele frumoase și cunoștințele prețioase împărtășite, Agenției Naționale Erasmus+RO și în special domnului Emanuel pentru că ne-a onorat cu prezența dar și pentru tot sprijinul de- lungul întregului proiect, Zenaida pentru rolul de gazdă al evenimentului, lui Estelle și lui Catalin pentru pozele minunate și nu în ultimul rând invitaților care și-au făcut timp să ne vadă, să ne asculte, să stea de vorbă cu noi și sperăm noi, să ducă vorba mai departe.

(vizualizați mai multe detalii despre eveniment pe facebook: aici)

Resurse pe Izvoarele Unveiled (Descoperă Izvoarele):

Film documentar:    https://tinyurl.com/y94ygdnp
Website:                  http://discoverizvoarele.ro/
Monografie:            https://tinyurl.com/yapor72s

 

About the author

Kristina administrator

Yes, I have a Romanian name, but you write it with K. Very similar, with a tiny difference, just like I found Romania comparing to my home country, Slovenia. I could say that I just had a year of honeymoon – well a honey-year, then – with Romania. After coming here to do volunteering in the capital, I accidentally fell in love with its countryside, which is going to keep me here a little longer, trying to be of some help to Curba de Cultură’s mission.

Leave a Reply